Press / Nyheter / Swedol väljer Yabie Enterprise till sina över 100 butiker

Swedol väljer Yabie Enterprise till sina över 100 butiker

I takt med att e-handeln växer sig större höjs kraven på moderna system som kan integrera och knyta ihop alla säljkanaler. På järn- och verktygsjätten Swedol bytte man ut sina befintliga kassor till kassasystem och betallösningar från Yabie Enterprise, som är specialister på realtidsintegrationer.

Yabie Enterprise levererar skräddarsydda kassalösningar, betaltjänster och värdeskapande teknik till stora internationella butikskedjor inom detaljhandeln i hela Skandinavien, och realtidsintegrationer är ett  specialistområde.

– Realtidsintegration betyder att transaktionen från kassan omedelbart skrivs tillbaka till lagersaldot och  informationen flyter mellan systemen direkt. Det innebär att lagersaldot alltid stämmer om man till exempel går in på hemsidan för att se om en vara finns i butik. Vi har byggt in det i våra system i 20 år men det finns fortfarande handlare som inte har realtidsintegrationer i sina kassasystem, säger Robert Karlsson, vd på Yabie Enterprise.

 

Samarbetet med Swedol inklusive Tools, Grolls och Univern

Swedol är en etablerad kedja med både e-handel och över 100 butiker i Sverige, Norge och Finland. Efter ett gediget förarbete och en lång kravlista bestämde de sig för att använda Yabie Enterprise kassasystem och betallösningar.

– Det har fungerat jättebra från första projektdagen och vi har precis börjat rulla ut systemet i Norge och Finland, säger Ulf Eriksson, IT-koncernchef på Swedol.

För medarbetarna på Swedol har samarbetet inneburit många fördelar. Den största vinsten är att de nya kassasystemen sömlöst integreras mot det befintliga affärssystemet men en annan stor fördel är att samtliga delar ingår i samma tjänst.

– Förut hade vi flera olika leverantörer för datorer, korthantering och betalsystem men Yabie Enterprise tar ett helhetsansvar vilket är väldigt smidigt, säger Ulf.

Starkt kundfokus

Yabie Enterprise olika system gör att transaktionen smidigt flyter mellan säljkanaler, såsom i butik, online och click and collect. Det förenklar köpet och förbättrar upplevelsen för säljaren men även för slutkunden.

– Om kunden till exempel köper en vara men inte får med sig den hem från butiken och den istället levereras via e-handels-rutinen – då har kunden fått en bra upplevelse eftersom allt flödar sömlöst genom samma
system, berättar Robert.

Tillsammans med sina samarbetspartners jobbar Yabie Enterprise dagligen med unika och innovativa lösningar för att förenkla vardagen hos sina kunder.

– Vårt mål är helt enkelt att hjälpa våra kunder att bli ännu mer framgångsrika handlare, avslutar Robert.