Press / Nyheter / Direkten investerar i ett kassasystem för franchise.

Direkten investerar i ett kassasystem för franchise.

Yabie Enterprise har i nära samarbete med Direkten Sverige utvecklat ett kassasystem designat för att möta framtidens handel och göra vardagen enklare för sina franchisetagare.
– Vi hade en vision och Yabie visade upp ett flexibelt system som gick att skräddarsy efter våra unika önskemål, säger Richard Björkman, kategoriansvarig på Direkten.

Yabie Enterprises nya lösning är inte bara ett kassasystem. Systemet erbjuder en rad funktioner utöver det vanliga, vilka transformerar det till ett komplett butiksdatasystem som hjälper butiksägare att driva sina verksamheter effektivt. Bland annat genom att hålla koll på varulagret.
– Kassasystemet är en utmärkt investering. Det kommer att frigöra tid för våra handlare att hålla ordning och reda i butiken och vi kan fokusera på att sälja, säger Richard Björkman.

Med hjälp av API:er, en teknologi som tillåter olika mjukvaruplattformar att kommunicera med varandra, öppnar Yabie Enterprise upp för ytterligare, framtida funktioner. Målet är att utveckla en branschkassa som kan användas av hela den fria servicehandeln.
– Tillsammans med Yabie Enterprise har vi utvecklat ett unikt butiksdatasystem som kommer skapa större lönsamhet för alla servicehandelsbutiker i Sverige, oavsett kedja. Utvecklingen av sådana lösningar är otroligt kostsam och enskilt är vi för små för att klara det. Men genom att samarbeta och skapa en gemensam plattform blir vi starkare gentemot andra aktörer, säger Richard Björkman.

Målsättningen är att alla fullvärdiga butiker ska ha det nya kassasystemet i början av 2024.
– Det är ett helt nytt system som kommer att förändra hur Direktens medlemmar jobbar ute i butik – till det bättre, avslutar han.

Richard Björkman, kategoriansvarig på Direkten.