Press / Nyheter / Kassabolaget Cash IT blir Yabie Enterprise.

Kassabolaget Cash IT blir Yabie Enterprise.

Det rutinerade kassabolaget Cash IT blir Yabie Enterprise – ett naturligt steg efter bolagets intåg i Yabie-koncernen, menar vd:n Robert Karlsson.

I början av året förvärvade fintechbolaget Yabie kassabolaget Cash IT. Nu tar bolagen ytterligare ett viktigt steg på sin gemensamma resa.

– Namnbytet är en logisk följd av den här affären. Med ett gemensamt namn skapar vi en tydlighet mot marknaden, säger Robert Karlsson, vd på Cash IT som nu byter namn till Yabie Enterprise.

Breddar produktportföljen

Cash IT:s tyngdpunkt har legat hos de större handlarna som ställer höga krav på fler och mer komplexa integrationer. Startup-bolaget Yabie har utvecklat kassasystem för en annan målgrupp, småföretagare. Tillsammans har bolagen nu ett heltäckande erbjudande, som fångar upp allt från de mindre aktörerna till de riktigt stora butikskedjorna.

– Mindre kunder kan börja med en mer simpel lösning, såsom Yabie Express, för att sedan växa tillsammans med oss och på sikt implementera mer avancerade betalningslösningar i verksamheten, säger Robert Karlsson och fortsätter:

– Eftersom Yabie gjort fler förvärv kan vi nu även erbjuda fler produkter och molntjänster till de mogna kunderna. Ett exempel på en produkt som vi ser ett stort intresse för är Tap to Pay-lösningen där handlaren kan använda en mobiltelefon som både kassa och kortterminal. Det här möjliggör för handlaren att tänka utanför de egna fyra väggarna, säger Robert Karlsson.

Här kan du läsa mer om olika integrationer.

”Kassasystemet är hjärtat”

Sammanslagningen och namnbytet innebär en breddad produktportfölj och ny kostym – men Cash IT behåller sin grundidé. Bolaget har i snart 25 år utvecklat kassasystem utifrån principen att affärssystemet är hjärnan och kassan är hjärtat.

– Vi tänker oss att kassasystemet är hjärtat i handeln, den mest kritiska delen av handlarens verksamhet. Hjärtat får inte stanna, det måste pumpa på dag efter dag. Därför utvecklar vi kassasystem med olika betalningslösningar som inte är beroende av varandra. Skulle ett verktyg sluta fungera finns det alltid fler att ta upp ur verktygslådan, förklarar Robert Karlsson.

Läs mer om olika kassasystem.

Behåller best-of-breed-approach

Bolaget jobbar också med en approach som kallas best-of-breed, som man tar med sig in i Yabie Enterprise.

– Vi förespråkar en strategi där man lätt kan ställa om när förutsättningarna ändras. Det kommer ständigt nya, smartare lösningar. Dessa vill vi snabbt kunna erbjuda våra kunder. Det utbytbara är det hållbara, och som en följd av detta måste även vi göra oss själva utbytbara, säger Robert Karlsson och fortsätter:

– Den här approachen gör oss snabbfotade, vi måste hela tiden anpassa vårt erbjudande efter vad marknaden vill ha. Att vi nu är en del av Yabie-koncernen innebär att vi har större muskler och bättre resurser för att lyckas med detta.

Nyfiken på Yabie Enterprise? Ta reda på mer här.

Om Yabie Enterprise

Yabie är ett svenskt fintechbolag som utvecklar moderna och lättanvända kassasystem. I februari 2022 förvärvade Yabie en rutinerad spelare, Cash IT, som levererar kassa- och betalningslösningar för butiker och butikskedjor inom detaljhandeln. Cash IT:s nya företagsnamn är Yabie Enterprise.